کد خبر : 15158
تاریخ انتشار : شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۳

رئیس پیشین اتاق اصناف مطرح کرد؛

دانشگاه علمی کاربردی اصناف اسلامشهر؛ ایده ای خوب برای توسعه کسب و کار صنوف

دانشگاه علمی کاربردی اصناف اسلامشهر؛ ایده ای خوب برای توسعه کسب و کار صنوف

در شرایط اقتصادی فعلی تمام صنوف به دنبال توسعه بازار و بهبود کیفیت هستند. این کار بدون تجربه، دانش و اشراف به شرایط بازارهای نوین امکان پذیر نیست.

 

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سپیده نیوز ، این روزها حال و هوای اصناف اسلامشهر انتخاباتی است. گروه های مختلف در حال تبلیغ هستند. از بنرهای رسانه ای گرفته تا جلسات محفلی و شام و ناهار. اما در این میان به نظر می رسد «برنامه» خیلی هم مورد توجه نیست. حالا اما یک ایده جالب و متفاوت مطرح شده که در نوع خود می تواند اثرگذار و مفید باشد که اگر به آن توجه بشود حتما ممکن است آینده ی اصناف شهرستان اسلامشهر را متفاوت از آنچه امروز هست کند.

 

این ایده را وحید مهرپویان طارانی، رئیس پیشین اتاق اصناف شهرستان اسلامشهر و رئیس ادوار اتحادیه قالیشویان مطرح کرده که نگاه های متفاوت مثبت و منفی به دنبال داشته است. طبیعتا صاحبان هرکدام از این دیدگاه ها نظراتی دارند اما این نکات هم می تواند مورد توجه قرار گیرد.

 

 

دانشگاه اصناف چه فایده ای دارد؟

یکی از مشکلات جدی اصناف، فقدان آگاهی کافی در حوزه قوانین است. علاوه بر آن، عقب ماندن از تکنیک های بازاریابی، توسعه بازار و مدل های نوین فروش، بخش مهمی از نیازهای صنوف در حوزه تولیدی و خدماتی است. دانشگاه اصناف اسلامشهر می تواند بخش بزرگی از این نیاز را مرتفع کند و به تدریج با آگاهی بخشی به اهالی این حوزه حتما باعث کاهش خطاها، کم شدن محسوس تخلفات و جرایم حوزه کسب و کار شود.

 

برخی تصمیمات یک دهه اخیر در حوزه اتاق اصناف تحت تاثیر همین کم اطلاعی ها باعث بروز مسایلی شده که با افزایش آگاهی می توان بخشی از این مشکلات را مدیریت و حتی با پیشگیری کردن کاهش داد. علاوه بر این، به تدریج شاهد جایگزینی نسل تازه ای از کسبه به جای قدیمی های بازار هستیم. این نسل به واسطه آنکه تقریبا هیچ وقت «شاگردی» نکرده، از تکنیک های سنتی کسب و کار و حتی تولید کمی فاصله دارد. دانشگاه تخصصی در حوزه اصناف می تواند بخشی از این نیاز را پاسخ دهد تا نسل جدید متصدیان صنوف، نسلی با تجربه تر و آگاه تر باشد.

 

یکی دیگر از نکات بسیار مهمی که دانشگاه اصناف می تواند توجه به آن را ارتقا ببخشد، کاهش فاصله بین دنیای علم با دنیای کسب و کار و تولید است. وقتی پای اساتید دانشگاه به ویژه اساتید حوزه های کسب و کار و تولید و اهل قانون در میان اهالی صنوف باز شود، حتما باعث کاهش این فاصله طولانی و عمیق خواهد شد. این که امروز صنایع و خدمات دانش بنیان توانسته اند با سرعتی چشمگیر در کشور ما رشد کنند، شاید تا حدودی محصول تبدیل علم به کسب و کار و محصول اقتصادی است.

 

شاید برایتان عجیب باشد که همین حالا در رشته های متنوعی از قوانین کسب و کار و بازاریابی و حسابداری و مالیات گرفته تا رشته های تخصصی اشپزی ، قنادی، تشریفات، تصویرو تدوین، عکاسی، تراشکاری، مکانیک، نجاری و آرایشگری و چندین رشته دیگر در ردیف رشته های قابل ارائه دانشگاه اصناف وجود دارد.

 

 

دانشگاه اصناف چه اشکالاتی دارد؟

طبیعتا هر کار تازه ای نیمه خالی هم دارد. راه انداختن دانشگاه اصناف در اسلامشهر قطعا نیازمند صرف هزینه هایی چشمگیر است. هرچند در صورت راه اندازی و مدیریت مطلوب و تاسیس رشته های کاربردی و روزآمد می توان هزینه ها را جبران کرد و به سودآوری رساند اما قبل از اقدام با این وسعت، شاید بشود به صورت پایلوت با استفاده از دانشگاه های موجود در شهرستان اسلامشهر، بخشی از این رشته ها را به صورت آزمایشی اجرا کرد و در صورت خروجی مطلوب آن را توسعه داد و به یک دانشگاه جدید تبدیل کرد.

 

دانشگاه اصناف پدیده ای جدید است؟

پاسخ صراحتا منفی است. همین حالا که این یادداشت نوشته می شود، در چند استان به ویژه همین استان تهران چندین اتاق اصناف و اتحادیه صنفی دانشگاه علمی کاربری با حیطه کاری تخصصی زده اند که بسیار هم مفید بوده و استقبال خوبی از آنها می شود. در میان دانشگاه هایی که در دهه هشتاد توسعه پیدا کرد، تنها همین شعبه های تخصصی علمی کاربردی بود که دوام آورد و بسیار از سایر دانشگاه های علمی کاربردی که تخصصی نبود تعطیل شد. همین ادامه حیات دلیل روشنی برای فایده و میزان استقبال این مجموعه هاست.

 

البته دانشگاه های تهران بسیار از اسلامشهر فاصله دارند که همین موضوع امکان بهره مندی از آنها را برای داوطلبان اسلامشهری کمی دشوار می کند.اتاق اصناف نیاز به تحول دارداین روزها که هشت اتحادیه درگیر انتخابات هستند، احتمال تغییر چشمگیر در ترکیب اتاق اصناف وجود دارد. از طرفی به دلیل این که دو دوره ای ها هم به واسطه قانون مجلس قبل می توانند با شرط دشوار کسب هفتاد درصد آرا در انتخابات شرکت کنند، احتمال این تغییر بیشتر به نظر می رسد.

 

در میان تمام کاندیداهایی که در معرض انتخاب قرار گرفته و پیشتر نیز تجربه حضور در صدر اتاق اصناف را داشته، وحید مهرپویان طارانی با همین ایده توانسته جرقه یک تحول را به نسبت گذشته بزند. فارغ از نقدها و نظرهایی که می توان دراین باره داد، باید توجه داشت که هر کسی بتواند برای یک تحول ماندگار و تغییر مفید در اتاق اصناف نظری مطرح کند حتما مورد توجه صاحبان صنوف قرار خواهد کرد.

 

در شرایط اقتصادی فعلی تمام صنوف به دنبال توسعه بازار و بهبود کیفیت هستند. این کار بدون تجربه، دانش و اشراف به شرایط بازارهای نوین امکان پذیر نیست. شاید آموزش و ارتقای سطح دانش، کم هزینه ترین راه این توسعه باشد. کاش همه داوطلبان انتخابات اتحادیه ها روی این موضوع بیشتر توجه کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.