نبوغ ایرانیان قبل از اختراع یخچال های امروزی

یخچال های خشتی در گذشته محل فرآوری و انبار کردن یخ بودهاست. تنها راه ورودی آن معمولا دریچه کوچکی بوده که برای بیرون آوردن یخ در فصل تابستان کاربرد داشتهاست.
“یخچال خشتی تُرشنبه ” اسلامشهر
ایرانیها یخ را در زمستان از کوههای مجاور به مقدار زیاد میآوردند و در این یخچالها یا گودال یخ ذخیره میکردند. از این یخها برای خنک کردن غذاهای سلطنتی در روزهای گرم تابستان، تهیه فالوده، بستنی و دسر استفاده میشد.
یخچال قدیمی ترشنبه در شهرستان اسلامشهر با قدمت دوره صفویان از معدود یخچال های خشتی است که از دوره صفویان به یادگار مانده است. این اثر به شمارهٔ ثبت ۱۰۸۰۷ در تاریخ ۱۳۸۲/۱۱/۰۲ به ثبت آثار ملی ایران رسیده و در روستای ترشنبه از توابع بخش چهاردانگه شهرستان اسلامشهر قرار دارد و در نوع خود بزرگترین یخچال طبیعی استان تهران محسوب میشود.
علت نامگذاری این روستا و یخچال هم خواندنی است. عدهای از ساکنان روستا میگویند در گذشته روزهای شنبه آب قنات به کشتوکار اهالی روستا میرسید و محصولاتشان آبیاری میشد. بعضی از اهالی هم بهخاطر دارند که تا چند سال پیش زمینهای روستا پر بود از انبههای ریزترش و میگویند نام اینجا ترشانبه بوده که در گویشهای محلی به ترشنبه تغییر پیدا کرده است.
برچسب ها :آثار باستانی ، اسلامشهر ، ایران ، چهاردانگه ، گودال یخ ، نبوغ ، یخچال ترشنبه ، یخچال خشتی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0