کد خبر : 12928
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۱

اسلامشهر و شهرهای اطراف روی خط فرونشست

اسلامشهر و شهرهای اطراف روی خط فرونشست

در این پهنه در گذشته عمق سطح آب 30 تا 40 متر بوده اما در شرایط کنونی 120 متر است که نسبت به گذشته 80 متر سطح آب پایین رفته است

 

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی سپیده نیوز ، عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت:وضعیت فرونشست در جنوب غربی تهران، علاوه بر اینکه مناطق 17، 18 و 19 را شامل شده، بخش‌هایی از منطقه 21 و هاله‌هایی پراکنده از منطقه 10 و 11 را درگیر کرده که شامل شهرهای جنوب تهران مانند چهاردانگه، اسلامشهر، نسیم شهر، صباشهر و … است.

 

 

عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به رتبه نخست استان تهران در میزان فرونشست گفت: طول توده فرونشستی در استان تهران بیش از ۶۰ کیلومتر طول و ۳۵ کیلومتر عرض دارد و نزدیک به ۳ میلیون نفر بر روی این پهنه فرونشستی ساکن هستند.

 

 

علی بیت‌اللهی در استان تهران با اشاره به فرونشست و نمودهای آن در سطح استان تهران،  گفت: مطالعه‌ای در خصوص فرونشست با رویکرد مقایسه در تمامی استان‌های کشور انجام شده که بر این اساس نسبت مساحت کل استان به پهنه‌های فرونشستی بررسی شده است.

وی افزود: بر اساس یافته‌های این مطالعه، میزان فرونشست در استان‌ها بر پایه شاخص تراکم فرونشست اولویت‌بندی شده، به این معنا که نسبت مساحت پهنای فرونشست تقسیم‌بر مساحت کل استان‌ شده که در استان تهران به دلیل محدودیت گستره و مساحت جغرافیایی و درگیری کامل قسمت‌های دشت استان در بخش جنوبی با پدیده فرونشست؛ این استان رتبه نخست فرونشست در کشور را دارد.

 

 

عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ادامه با تأکید بر اینکه شاخص تراکم فرونشست استان تهران در مقایسه با سایر استان‌ها حائز رتبه اول است، گفت: وضعیت فرونشست در جنوب غربی تهران، علاوه بر اینکه مناطق 17، 18 و 19 را شامل شده، بخش‌هایی از منطقه 21 و هاله‌هایی پراکنده از منطقه 10 و 11 را درگیر کرده که شامل  شهرهای جنوب تهران مانند چهاردانگه، اسلامشهر، نسیم شهر، صباشهر و … است.

 

 

بیت‌اللهی ابراز داشت: طول توده فرونشستی در استان تهران به بیش از  60 کیلومتر می‌رسد و پهنای آن در حدود 35 کیلومتر است که از وسعت قابل‌توجهی برخوردار است و نزدیک به 3 میلیون نفر بر روی این پهنه فرونشستی ساکن هستند.

 

وی با بیان اهمیت ویژه این پهنه تصریح کرد: سازه و تأسیسات مهمی مانند صنایع، مخازن سوخت پالایشگاه، تأسیسات گاز، نیروگاه برق، خطوط ریلی و نیز جاده‌های شریانی مهمی در این پهنه فرونشستی وجود دارد که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به مشاهدات خود از فرونشست تأکید کرد: با حرکت به سمت جنوب استان تهران در دشت ورامین، پیشوا، جوادآباد، معین‌آباد و… پهنه وسیع دیگری درگیر فرونشست است که به دلیل افت سطح آب زیرزمینی رخ داده است.

 

 

وی ادامه داد: در این پهنه در گذشته عمق سطح آب 30 تا 40 متر بوده اما در شرایط کنونی 120 متر است که نسبت به گذشته 80 متر سطح آب پایین رفته و بر این اساس فرونشست زمین در حال پیشرفت است و فرونشست در این مکان‌ها به‌صورت گسترده رخ می‌دهد.

 

بیت‌اللهی در پایان با بیان اینکه میزان فرونشست سالیانه در مناطق جنوب غربی تهران حدود 20 سانتی‌متر است، خاطرنشان کرد: در پهنه فرونشست دشت ورامین با اندازه‌گیری‌های انجام شده میزان فرونشست در حدود 17 سانتی‌متر در سال است.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.